48377950_2150697868284327_6043699948241813504_n

Kolumni: Kirjoittaminen on osa yhteisöllisyyttä

Reilu vuosi sitten Playsson.netin tiimi sai yllättävän mahdollisuuden lähteä kokoamaan uutta kotimaista hevoslehteä. Myönnettäköön, että se oli ollut suunnitelmissa, vaan vasta kauempana tulevaisuudessa. Mutta kun tilaisuus tulee, on tilaisuuteen tartuttava. Meillä oli heti selkeä visio: teemme juttuja kevyistä, helposti lähestyttävistä aiheista sekä viihdyttävää luettavaa ajanvietteeksi. Ikään kuin bloggaaminen ja sosiaalinen media saisi jatkoa fyysisenä printtijulkaisuna. Kilpailutuloksia ja syväluotaavia analyysejä löytyy tarpeeksi lähes jokaisesta suomalaisesta “vakavasti otettavasta” hevosalan julkaisusta. Toisena ääripäänä ovat lapsille tarkoitetut ponilehdet. Me halusimme asettua siihen väliin… ja onnistuimme siinä. Helppoa se ei ole ollut. Kaikki on pitänyt opetella itse ja pitkälti kantapään kautta.

47240940_304328183509191_180812393675227136_n-240x300
Tiimimme on päässyt haastattelemaan mm. Ruotsin huippuratsastaja Patrik Kitteliä tämän osallistuttua SIHS:iin viime marraskuussa. Kittel oli innostunut RIDE!n konseptista. Kuva: Rosita Dahlberg.

Kukaan muu ei voi tehdä sosiaalista mediaa niin hyvin, kuin somettajat itse. Siksi lehteä toimittava tiimi onkin oman alansa osaajia. Kun jotain haluaa tehdä omalla tavallaan, on parasta ottaa ohjat itselleen. Siksi meillä on nyt ilo tehdä uudistettua RIDE! -lehteä meille mieluisalla tuotannolla. RIDE! (ent. Riders Magazine) on julkaissut seitsemän numeroa ja tuleva vuosi näyttää myös valoisalta. Hevosharrastajat tarvitsevat julkaisua, jonka tehtävä on olla osa yhteisöllisyyttä. Tässä tapauksessa se yhteisöllisyys liittyy alan blogeihin sekä sosiaaliseen mediaan ja sitä kautta ajankohtaisiin puheenaiheisiin ja trendeihin. On kunnia olla mukana tällaisessa tiimissä, joka on innovatiivinen, idearikas ja täynnä sisua. Yksi ihminen ei vielä ole tiimi, siksi kiitos kuuluu heille kaikille. Lisäksi on kunnia luoda jotain erilaista, vaikkei se olisikaan kaikkien mieleen. Eikä tarvitsekaan olla.

Blogit ja some on kasvavassa asemassa ns. vanhan median suhteen. Se ei kaikille ole mieluisaa, mutta sitä ei voi kiistää, etteikö some olisi vahva vaikuttaja markkinoinnissa. Lainatakseni lehtemme taittajan sanoja, “kaikki meistä eivät toki voi olla toimittajia aikakausi- tai sanomalehdissä, mutta onneksi se ei tarkoita sitä, etteikö siitä huolimatta juuri sinun tarjoamasi sisältö voisi tavoittaa yleisöä, koskettaa, liikuttaa, auttaa tai opastaa“. Siinä missä minä koen RIDE!n olevan nykyisen somen jatke, on se yhtä lailla avannut monelle muitakin mahdollisuuksia toteuttaa osaamistaan. Yksi pääsee kuvaamaan isoihin tapahtumiin, toinen kirjoittaa itseään kiinnostavista aiheista toisille harrastajille. RIDE! on julkaisu, jonka sisältöön voi kuka tahansa vaikuttaa joko omalla panoksellaan tai antamalla vinkkejä – iästä riippumatta. Olen halunnut antaa mahdollisuuden etenkin nuorille olla mukana tekemässä lehteä heille tärkeästä harrastuksesta. Bloggaajat ja somettajat ansaitsevat pressipassinsa siinä missä “oikeatkin” toimittajat, sillä hekin tuottavat sisältöä. Mistä tietää, mitä ovia bloggaus voi myöhemmin avata itse kullekin – tai on jo avannut!

 

Seuraa RIDE!ä somessa, niin tiedät mistä puhutaan tai voit kertoa mistä olisi syytä puhua: IG: @123ridefi ja FB: @hevoslehtiride

 

48370808_2149736181713829_3331173121494351872_n

 

Joulutarjous! 1 + 4 numeroa RIDE!ä hintaan 19,90 eur. Tilaa tästä: http://www.123ride.fi

 

Teksti ja kuvat: Penina Peltonen

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *