home Artikkelit, Tapahtumat, Valmennus ja kilpailu Hagelstamin SM-kultahevonen löytyi sosiaalisesta mediasta

Hagelstamin SM-kultahevonen löytyi sosiaalisesta mediasta

Ypäjän Hankkija Finnderbyssä kilpailtiin kesäkuun alkupuolella myös kouluratsastuksen Suomen mestaruudesta. Seniorit ratsastivat kaksi osakilpailua lauantaina ja sunnuntaina. Startanneita ratsukoita oli yhteenä 12, joista kirkkaimman mitalin vei Stella Hagelstam hevosella Pin Rock’s Foxfire Blitz. Näin ollen Hagelstam uusi SM-voiton neljän vuoden tauon jälkeen. Hopeaa hän on kuitenkin saavuttanut vuosina 2014 ja 2016.

9-vuotias ruuna Pin Rock’s Foxfire Blitz oli SM-kilpailuiden ”musta hevonen”, joka yllätti myös ratsastajansa. Hagelstam etsi uutta hevosta Facebook -ilmoituksen kautta ja hän sai 47 videota myynnissä olevista ratsuista. Yksi niistä oli tämä ruuna. Alunperin Tiina Ristimäeltä lähtenyt hevonen oppi vaihtamaan laukat vasta tammi-helmikuussa, mutta kehittyi keväällä sellaista vauhtia, että Hagelstam päätti osallistua sillä SM-kilpailuun. – Tällä hevosella on tavattoman hyvä pää, se ei jännitä eikä kuumene. Erittäin rauhallinen ja helppo kouluttaa kehujen avulla, Hagelstam kiitteli Pin Rock’s Foxfire Blitzin ominaisuuksia. Hagelstam on myös mukana Suomen PM-joukkueessa hevosella New Hill Julitrea sekä ehdolla elokuun lopun EM-kisajoukkueeseen.

SM-hopealle ratsasti Anna von Wendt ja Denzel, jääden vain reilun pisteen päähän Hagelstamista. Von Wendt puolusti mestaruutta, uudella vaativalla ohjelmallaan, joka saatiin vasta viime hetkillä valmiiksi. Ohjelma sisälsi mm. piruetit lisätystä laukasta ja se oli tehty teemaltaan sekä musiikiltaan Denzelin iloista luonnetta mukailevaksi. 1. osakilpailussa von Wendt oli kiinni pronssissa tehden kuitenkin hienon nousun hopeasijalle. – Seuraavaksi on luvassa PM-kilpailut. Alkukaudesta vire oli vähän hukassa, mutta on nyt löytynyt, von Wendt kertoi.

 

Anna von Wendt ja Denzel Ypäjän radalla.
Anna von Wendt ja Denzel Ypäjän radalla. Kuva: Hanna Heinonen.

 

Viime vuosina kaksi SM-hopeaa ja yhden pronssin voittanut Elisabet Ehrnrooth sijoittui nytkin pronssille hevosellaan Wizard II. SM-voitoista on kulunut yli 10 vuotta. Nyt Ypäjällä hevonen oli ollut hieman jännittynyt, mutta ratsastaja oli tyytyväinen ohjelmaan. – Katsotaan miltä hevonen tuntuu jatkossa. Lisää harjoittelua ennen PM-kilpailuja, Ehrnrooth toteaa. Ehrnrooth toimi itse kesäkuun alussa Suomen joukkueen joukkueenjohtajana Nations Cupissa, jossa ratsukot sijoittuivat upeasti toiseksi heti Tanskan jälkeen!

SM-kilpailuiden päätuomari Paula Nysten kertoi tuomaroineensa oman tunteensa perusteella, eikä tiennyt mikä ratsukoiden järjestys tulisi olemaan. – Lauantain jälkeen tiesin, että toisesta päivästä tulisi jännittävä! – Kärkiryhmässä taso oli hyvä, Stella on todella taitava tuomaan uusia hevosia radoille, Nysten hehkutti. Tänä vuonna SM-radalle lähti monta ratsukkoa, Nystenin mukaan ratsastuksen taso on noussut. – Kerrankin paikasta EM-joukkueessa oikeasti kilpaillaan.

 

Elisabet Ehrnrooth ja Wizard II.
Elisabet Ehrnrooth ja Wizard II. Kuva: Hanna Heinonen.

 

Senioreiden SM-mitalistit: Stella Hagelstam (vas.), Anna von Wendt ja Ettan Ehrnrooth.
Senioreiden SM-mitalistit: Stella Hagelstam (vas.), Anna von Wendt ja Ettan Ehrnrooth. Kuva: Anni Ihalainen.

 

Seuraavat arvokilpailut ovat PM-kilpailut Ruotsin Hammarössä 28.6.- 2.7. sekä EM-kisat Göteborgissa 21.-27.8.

 

 

Teksti: Penina Peltonen | Kuvat: Hanna Heinonen, Anni Ihalainen / Playsson.net

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *