home Artikkelit, Bloggaaminen, Ratsastaja, Terveys ja hyvinvointi Fitness-tähti Mari Valosaari tasapainottelee kahden lajin parissa

Fitness-tähti Mari Valosaari tasapainottelee kahden lajin parissa

Mari Valosaari on tunnettu fitness-urastaan, mutta hän on myös vannoutunut ratsastaja. Pihasta löytyykin viisi omaa hevosta.

Mari Valosaari on 35-vuotias fitness-urheilija, ratsastaja sekä perheenäiti. Into hevosharrastukseen syttyi varhain ja ratsastuksen hän aloitti 5-vuotiaana isosiskon jalanjälkiä seuraten. Tie fitness-puolellekin kulki samaa reittiä, kuin hevosharrastuskin: jo pitkään lajia harrastaneen siskon perässä.

– Katselin ensin sitä siskon vierestä, että onpa hullujen hommaa, ei minusta koskaan olisi tuohon. Sitten päätinkin kokeilla ja kyllä minusta sitten olikin, Valosaari muistelee.

 

Kahden lajin kierteessä

Kumpi lajeista sitten vetää enemmän puoleensa? – Hevoset ovat etusijalla, Valosaari toteaa. Toisinaan on kuitenkin myös aikoja, jolloin fitness nousee hetkellisesti ratsastuksen yli. Esimerkiksi fitnesskilpailuihin valmistautuessa päivät kuluvat lähinnä salilla käydessä, eikä ratsastamiseen löydy silloin niin paljoa aikaa. Valosaari mainitsee, että joskus on ollutkin vuosia, jolloin hän on käynyt vain muutaman kerran ratsastamassa. Niin ei kuitenkaan tapahdu usein, etenkään nyt, kun omat hevoset ovat tulleet osaksi elämää. Nyt kun Valosaarella on kotitalli, on myös pitkäaikainen lapsuudenhaave vihdoin toteutunut.

 

Ratsastus erinomaista treeniä keskivartalon lihaksia ajatellen

Kun Valosaarelta kysytään kumpi laji vaikuttaa enemmän jaksamiseen ja fyysiseen kuntoon, hän vastaa, että molemmat ovat hyvin fyysisiä lajeja. Kummassakin pystyy kehittämään itseään. Ratsastuksessa saa kehitettyä kestävyyttä ja osaa lihaksista, mutta kuntosali on tietenkin parempi, jos ajatellaan vaikkapa kehonrakennusta.

– Ylläpitoharrastuksena ja liikunnan muotona ratsastus on äärettömän hyvä, Valosaari toteaa. Ratsastus kehittää paljon keskivartalon hallintaa ja sen lihaksistoa.

 

Lue koko artikkeli Riders Magazinen talvinumerosta!

 

 

Teksti: Pauliina Tasala, Olga Mäkinen ja Veera Saarinen | Kuvat: Valosaaren arkisto ja Petri Mast

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *