Bloggaajat

 

Jolanda Arela
ARVONHERRA
Jolanda on kasvanut lapsuutensa hevosten parissa ja äitinsä hevosammatin rinnalla nähnyt hevosalan monet puolet. Ratsastus innosti mahdollisuudella kehittyä jatkuvasti ja myös kaikenlaiset projektihevoset veivät mukanaan. Viimeisimpänä on varsasta rakennettu moniosaaja suomenhevonen Arvonherra, jonka arkea blogissa seurataan. Ratsukko on startannut kilpailuissa este- ja koulupuolella, mutta vuodenvaihteen 2015 jälkeen kenttätreenitkin herättivät tämän all round -ratsukon mielenkiinnon.
InstagramOta yhteyttä!
Milla Bogdanoff
JOKA PÄIVÄ ON KARKKIPÄIVÄ

Milla on 24-vuotias hevosenomistaja Järvenpäästä, jota puraisi hevoskärpänen pienenä. Lähes koko elämä on ollut pelkkää hevostelua, sen vuoksi kokemustakin on kertynyt rutkasti. Tällä hetkellä Milla elää arkea oman hevosensa kanssa, edellisen nukuttua pois toukokuussa 2017. Tämän uuden tulokkaan kanssa on tarkoitus valmentautua sekä kilpailla pääosin kouluratsastuksessa. Hevosen potentiaalin ja valmiuksien vuoksi on tarkoitus kokeilla siipiä myös esteratsastuksen saralla.

InstagramOta yhteyttä!
Rosita Dahlberg
RIDE LOVE LAUGH
Rositan blogin päätähtenä on hänen vuokrahevosensa, upea FPZV-kantakirjaan hyväksytty friisiori Rink. Sen on tulevaisuudessa tarkoitus toimia jalostusorin lisäksi kilpahevosena valjakkoajossa ja kouluratsastuksessa. Rinkin lisäksi Rositalla on kaksi muuta ratsua liikutettavana, PRE/pv-risteytys Mutter sekä friisitamma Maaike. Rosita asuu Ruotsissa, Tukholman lähellä. Päivätyön ja hevosharrastuksen ohella hän työskentelee sivutoimisena valokuvaajana.
InstagramOta yhteyttä!
Linnea Huilla
YONKERS BOKO'S
Linnea on Ypäjällä hevoshierojaksi opiskeleva heppatyttö. Kotitallilla asuu lämminveriset Jönssi ja Oliver sekä welsh cob Sakari. Jönssi on ravurista ratsuksi-ikuisuusprojekti, jolla kilpaillaan silloin tällöin 1 -tasolla. Vuoden ikäinen Sakariponi on kasvamassa tulevaisuuden monitoimi(kilpa)poniksi ja Oliver viettää leppoisia puolieläkepäiviä. Linnea harrastaa hevostelun lisäksi myös valokuvausta.
InstagramOta yhteyttä!
Christa Häkkinen
PIAFFE STYLE
Christa on ammattiratsastaja ja -bloggaaja sekä Ypäjän Hevosopiston lapsi. Ratsastaminen ja kirjoittaminen ovat olleet hänen kokopäivätyönsä jo yli 10 vuotta. Bloggaamisen Christa aloitti vasta hiljattain, näin yhdistäen kaksi intohimoaan: kirjoittamisen ja hevoset. Christa on Suomessa syntynyt ja kasvanut, mutta asuu nyt Yhdysvalloissa jo viidettä vuotta. Christa on tehnyt töitä hevosenhoitajana ja ratsuttajana Nations Cup- ja olympialaisratsastajille, kuten Thiess Lutherille, Terhi Stegarsille, Liselotte Ternvigille ja Minna Leppälälle. Tekemällä töitä uskomattomille ratsastajille, Christa on oppinut elämääkin enemmän hevosista sekä niiden hoidosta ja ratsastuksesta. Kun tekee töitä tämä tason ratsastajille, virheille ei ole tilaa! Hän on kiertänyt kilpailuja Euroopassa ja Yhdysvalloissa sekä ratsastajana että hoitajana. ​Tällä hetkellä Christa kilpailee FEI -tasolla kouluratsastuksessa Yhdysvalloissa. Blogissaan hän kirjoittaa kouluratsastuksesta ja omasta kehityksestään.
InstagramTwitterOta yhteyttä!
Jenna Härkönen
ALL THESE UPS AND DOWNS
Jenna kilpailee eestinponiruunallansa esteratsastuksessa 1- ja 2- tasolla. Jenna on saavuttanut suuren määrän lukijoita blogiinsa elävöittämällä postauksia lukuisilla kuvilla ja videoilla sekä satunnaisilla erikoispostauksilla.
InstagramOta yhteyttä!
Moona Kantola
MY REAL LIFE
Moona on 22-vuotias hevosharrastaja Turusta, joka valmentautuu ja kilpailee aktiivisesti esteratsastuksessa. Tavoitteena on päästä kilpailemaan isompia luokkia. Blogissa pääset seuraamaan arkea kimon ylläpitohevosen kanssa!
InstagramOta yhteyttä!
Jaana Korja
SINKOILUA
ICT-alalla työskentelevä Jaana toteutti lapsuuden unelmansa ostaessaan muutama vuosi sitten miehensä kanssa pienen maatilan Tampereen seudulta. Tilalla asustaa tällä hetkellä kolme norjanvuonohevosta; Simo, Iitu ja Blenda. Ihka ensimmäinen oma kasvatti on syntymässä Blendalle keväällä. Norjanvuonohevosilla harrastetaan monipuolisesti kouluratsastusta, esteratsastusta sekä valjakkoajoa. Tulevana vuotena keskitytään etenkin Iitun kilpailu-uraan sekä Blendan varsan syntymiseen ja varsan ensiaskeliin."
InstagramOta yhteyttä!
Alex Muurinen
KOLME MUSKETTISOTURIA
Alex on ajautunut hevosten pariin hiljalleen. Alex aloitti opinnot hevostenhoitajaksi Kiuruvedellä, mutta rakkaus johdatti etelämmäksi Päijät-Hämeeseen, Lahden seudulle. Hän on ratsastanut tavoitteellisesti vasta muutaman vuoden ajan, mutta kehitys on ollut tasaisesti nousujohteista. Alexin suurin intohimo on kuitenkin kengitys, johon hänellä on koulutus. Alex on naimisissa Peninan kanssa ja he asuvat Ypäjällä.
InstagramOta yhteyttä!
Petra Palomäki
PETRA PALOMÄKI
Petra on 23 -vuotias hevos- ja urheiluhullu, joka kirjoittelee blogissaan elämästään kahdeksan oman hevosen kanssa. Blogissa pääset seuraamaan kuuden upean lusitanon, yhden shetlanninponin ja kasvavan puolibarokkivarsan elämää arjessa, kilpailuissa ja valmennuksissa. Petra kilpailee hevosillaan sekä koulu-, este-, että kenttäratsastuksessa. Hevosharrastuksen ohella hän kilpailee itse Body Fitness kilpailuissa ja treenaa ahkerasti myös kuntosalin puolella. Vauhdikasta elämää, jossa ripaus portugalilaista asennetta.
InstagramOta yhteyttä!
Jenna-Jasmin Pehkonen
ELÄMÄÄ JA ESTERATSASTUSTA
Jenna-Jasmin on juuri 30 vuotta täyttänyt kilpaesteratsastaja. Nuorempana hän on kuulunut useana vuonna Suomen esteratsastuksen maajoukkueeseen. Parhaimpiin saavutuksiin kuuluu mm. SM -mitalit, PM -joukkuepronssi, hallimestaruudet, HIHS -voitot sekä neljänä peräkkäisenä vuonna Suomen Ratsastajainliiton myöntämät valiomerkit. Palkintokaapista löytyy myös lukuisia voittoja sekä sijoituksia niin kansalliselta, kuin kansainväliseltäkin tasolta. Tällä hetkellä Jenna-Jasminilla on kilpailtavana upea, vuonna 2007 Belgiassa syntynyt ruuna Hallo-croket van Puyenbroeck (Cicero Z - Darco). Ratsukko on kilpaillut vasta pari kautta luokissa 110-135 cm, tavoitteena on päästä korkkaamaan 140 cm radat.
InstagramOta yhteyttä!
Penina Peltonen
PENNIE'S - BASED ON A TRUE STORY
Penina teki hevosista itsellensä ammatin kouluttautumalla hevostenhoitajaksi ja valmentajaksi. Hän on toiminut hevosalan yrittäjänä vuodesta 2008 lähtien ja on koulutukseltaan myös liiketalouden merkonomi. Ratsastuksen Penina aloitti 4 -vuotiaana ja sai ensimmäisen oman poninsa yläasteikäisenä. Hän on kilpaillut sekä este- että kouluratsastuksessa ja ratsuttanut useita kymmeniä hevosia. Selkävamman vuoksi Penina ei enää ratsasta aktiivisesti, mutta omistaa muutamia hevosia.
InstagramOta yhteyttä!
Riina-Maria Rissanen
Riina-Maria Rissanen
Riina-Maria on pyörinyt hevosten parissa koko ikänsä ja ehtinyt tutustua esteratsastukseen, niin harrastus- kuin ammattilaisnäkökulmastakin. Hyvät valmentajat, perheen useat omat hevoset ja pari vuotta työssä urheiluhevosten parissa ovat antaneet hyvän pohjan oman näköisen ratsastusharrastuksen rakentamiselle. Blogissa päällimmäiseksi asiaksi nousee Riina-Marian perheen kasvatin, 2012 syntyneen Monan koulutus. Postauksissa tavataan lisäksi suomalainen ruunanrupsukka Kalju, joka on Riina-Marian kyvykäs, mutta hieman omalaatuinen hevonen. Blogissa pääset lukemaan päiväkirjamaisia pohdintoja sekä syvällisempiä analyysejä, unohtamatta esimerkiksi videoita harjoituksista tai satunnaisia teemapostauksia.
InstagramOta yhteyttä!
Essi S.
DANCING ON FOUR LEGS
Essi on turkulainen "ikuinen poniratsastaja", joka valmentautuu kouluratsastuksessa, mutta rakastaa myös esteitä. Hän kilpailee mahdollisuuksien mukaan molemmissa lajeissa kahdella ponimaisella haflingerilla. Lisäksi Essin sydäntä lähellä on hauskanpito hevosten kanssa ja luonnollinen hevosmiestaito. Hevosjalkapallo, temppukoulutus ja varusteeton ratsastus tuovat mukavaa vaihtelua treenipostauksiin!
InstagramOta yhteyttä!
Kiti Salo
AASINPOTKIMA
Kiti on ihania hevoshetkiä tavoitteleva taivaanrannanmaalari, joka päätti toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa hienosta, isosta hevosesta ja hevosettomasta uravalinnasta ostamalla aasin ja aloittamalla ratsastuksenohjaajan opinnot. Blogi kertoo aasinomistajan kirjavasta arjesta pitkäkorvan, islanninhevosten, eestiläisen ponin ja espanjalaisen orin kanssa. Postauksissa voit törmätä kaikkeen esteratsastuksesta ohjasajoon ja sienestysmaastoilusta aasipulkkailuun.
InstagramOta yhteyttä!
Jenni Santanen
GREEN EVENTER
Jenni on kenttäratsastaja Turun suunnalta. Hän on harrastanut ratsastusta 8 -vuotiaasta lähtien; ensin kolme vuotta ratsastuskoulussa, sittemmin omilla hevosilla. Jenni kilpailee kahden oman suomenhevosruunansa kanssa päälajinaan kenttää, mutta myös esteitä ja koulua. Tavoitteena on kerätä mitaleita suomenhevosten kenttämestaruuksista.
InstagramOta yhteyttä!
Camilla Vihanto
RAVIN VOIMALLA
Camillaa puraisi hevoskärpänen jo pienenä ja hän harrastikin ratsastusta monta vuotta. Ravihevosista Camilla innostui kuitenkin vasta opiskellessaan Harjun Oppimiskeskuksessa hevostenhoitajaksi ja voisi sanoa, että vauhtiin jäi koukkuun. Valmistuttuaan Harjusta Camilla työskenteli Suomen huippuravivalmentajien Pekka Korven sekä Seppo Suurosen talleilla. Nykyään mikkeliläistynyt nuori nainen harrastevalmentaa omaa suomenhevosravuriaan Juiseria päivätöiden ohella. Camillalla on suuria unelmia ja hän tähtääkin nuoren juoksijansa kanssa suomenhevosten kärkijoukkoon. Lahjoja Juiserilta löytyy, mutta toteutuvatko haaveet huippujuoksijasta? Se jää nähtäväksi.
InstagramOta yhteyttä!
Senni Vilander
KISAMATKALLA
Senni on nuori amatöörikenttäratsastaja Ypäjältä. Blogissa pääsee seuraamaan kilpailemisen ja valmentautumisen lisäksi tavallista arkea, niin ylä- kuin alamäissäkin. Hän kilpailee Pyry-ruunan kanssa suomenhevosten mestaruustasolla esteitä ja kenttää. Tällä hetkellä Senni on vuoden verran töissä ravitallilla Yhdysvalloissa.
InstagramOta yhteyttä!
Malin Lahtivuori
Yhteistyöbloggaaja
Malin on v. 1996 syntynyt suomenruotsalainen bloggaaja, joka kirjoittaa elämästään hippologiopiskelijana Ruotsissa. Koulutuksen kansanvälinen nimi on Bachelor of Equine Science ja se tarjoaa alan opiskelijoille monipuolista koulutusta. Koulutukseen kuuluvat kaikki eläinten lääkinnästä ratsastukseen sekä ratsastuskoulussa työskentelyyn. Blogissa on mukana myös SWB -tamma Caipirinha, joka on syntynyt v. 2006 (i. Radisson, ei. Oramé). Tamma on ollut Malinin omistuksessa noin kolme vuotta ja kaudella 2016 heillä on tavoitteena kilpaileminen este- ja kouluratsastuksessa. Malin är en 1996 född finlandssvensk bloggare, som skriver om sitt liv på Hippologen i Sverige. Utbildningen går även under det internationella namnet Bachelor of Equine Science och ger eleverna möjlighet till en bred utbildning inom häst. Hit hör allting från veterinär medicin till ridning samt undervisning på ridskola. Med i bloggen finns även SWB stoet Caipirinha "Rinja", född 2006 e. Radisson ue. Oramé. Hon har varit i Malins ägo ungefär tre år och de satsar på att komma ut ordentligt på tävlingsbanorna både i dressyr och hoppning under säsongen 2016.
InstagramOta yhteyttä!
Anniina Paalanen
Yhteistyöbloggaaja
Anniina kirjoittaa aikuisten harrastajien suosikkiblogia, Ruuhkavuosiratsastajaa. Hänelle uuden oppiminen ja ympäristön havainnoiminen on monellakin tapaa intohimo. Kahden lapsen äiti työskentelee opinto-ohjaajana helsinkiläisessä lukiossa ja on tällä hetkellä omaksi harmikseen, mutta aviomiehen ja lasten riemuksi, (toistaiseksi) hevoseton. Ratsastuskoululaisena aktiivisesti hääräävä Ruuhkis on omien sanojensa mukaan hemmetin haudanvakava ja tosikkomainen, mutta yrittää esittää ulospäin jotain muuta. Ja siitä lukijat ovat tykänneet jo vuodesta 2009. Viime vuonna suurta suosiota ovat saaneet Facebook-sivuilla #tallitotuus – hashtagilla jaetut Elämää tallilla –oivallukset ja Äiti ratsastaa nyt- , Mieluummin olisin tallilla- sekä Munaa ratsastaa -tuotteet.
InstagramFacebookOta yhteyttä!